Cum iți alegi locuința în funcție de nevoi:Alegerea unei locuințe este o decizie foarte importantă atunci cînd plănuiești să iți cumperi una, deoarece implică în primul rînd o investiție financiară semnificativă. În al doilea rînd, este o achiziție cu efecte asupra vieții pe termen foarte lung deoarece aici vei locui toată viața, sau o bună parte din ea.

Картинки по запросу locuință

De obicei, oamenii vizitează mai multe imobile înainte de a cumpara unul, iar alegerea finală are la baza raportul calitate-preț și măsura în care acel imobil poate satisface nevoile cumparatorului.

În general, se poate face o corelație între statutul și nevoile celui care vrea să cumpere și locuință pe care o alege în final.

1.Garsonieră vs Apartament cu două camere:

Garsoniera este aleasă mai ales de cei care vor să stea temporar cu chirie și care iși propun ca atunci cînd iși vor cumpăra propria locuință să achiziționeze un apartament. Cei care iși cumpără o garsonieră fie au deja un apartament în care locuiesc și vor să investească și să profite de ofertele imobiliare, fie sunt tineri, au o anumită sumă de bani strînsă și nu mai au răbdare să economisească pînă la cea necesară pentru un apartament.
Картинки по запросу garsonieră   Garsonieră

Картинки по запросу apartament cu 2 două camere Apartaent

2.Apartamente cu trei sau mai multe camera:

Apartamentele cu trei sau mai multe camere sunt de obicei alese de cupluri, de cele care au copii sau care plănuiesc să aibă copii în viitor. Sunt locuințe spațioase, unde atît cei mici, cît și părinții, se pot bucura de intimitate.

Uneori, cumpărarea acestor apartamente are loc în urma măririi familiei, dacă, înainte aceasta a avut o locuință mai mică, iar spațiul a devenit neîncăpător. Un astfel de apartament este cu atît mai necesar dacă există și copii, și un animal de companie precum un cîine mai mare și jucăuș.

Deși achiziționarea și întreținerea acestora este mai costisitoare, sunt locuințe care oferă un grad mai ridicat de confort datorită suprafeței mai mari pe care se întind. În prezent, mulți dintre cei care caută astfel de apartamente se orientează spre un ansamblu rezidential, unde găsesc locuințe noi care oferă diverse modele dintre care pot alege conform nevoilor. Unele complexe rezidențiale sunt proiectate pentru a satisface și alte nevoi. Daca a fost bine gandit, aceste cartiere oferă și spații pentru relaxare. Unele proiecte oferă parcuri private care facilitează socializarea între locatari și mai ales pentru copii, oferă posibilitatea de joaca și prietenie.

Картинки по запросу apartament cu 2 două camereПохожее изображение

3.Casă la curte:

Această oferă cel mai mult spațiu pentru desfășurarea activitătilor zilnice, dar este și cea mai bună variantă pentru relaxarea din weekend. Este preferată familiilor numeroase, deoarece curtea devine cel mai bun și mai sigur spațiu de joacă pentru copii.

De asemenea, este opțiunea celor cărora le place natura și a celor care nu se simt confortabil în spații închise. Aici pot fi întreprinse activități care la bloc nu sunt posibile, cum este grădinăritul. Relaxarea și distracția arată și ele altfel într-o casă la curte, pentru că aici poate fi amplasată o terasă, există copaci care să ofere umbra vara și poate fi amenajată chiar și o piscină.
Картинки по запросу locuință la sol

Casa la curte apare de multe ori în planurile oamenilor maturi, care și-au petrecut o bună parte din viață la bloc și care vor ca în a doua parte a acesteia să ducă o viață mai liniștită și mai relaxată, departe de activitatea din centrul orașului.

În schimb, de luat în calcul că prin achiziționarea unei case vine și mai multă muncă, grădina trebuie menținută, eventualele reparații nu sunt împărțite cu alți locuitori și meșteri buni sunt greu de găsit. Întreținerea casei este deseori mai grea decît ne închipuim sau ne dorim.

Distribuie pe rețele sociale