Sfaturi utile la procurarea locuintei proprii.Nu cumpara daca nu preferi stabilitatea unei locuinte.

In cazul cind traiul in aceeasi locuinta pentru o perioada indelungata nu e caracteristic tie, atunci cumpararea unei locuinte nu-i pentru tine, cel putin in urmatorii ani apropiati.

Alege varianta optima de a inchiria o locuinta, astfel vei evita costurile suplimentare de tranzactionare, ce te pot pune in dificultate, in aceasta perioada de instabilitate.

Vizeaza o locuinta ce ti-o poti permite cu adevarat.

Regula de aur la cumpararea unei locuinte, e ca pretul de procurare sa nu depaseasca valoarea de 3 ori a salariului tau anual. Atit cit cheltuielile si datoriile vor influenta aceasta cifra in jos.

Sectorul ales cu scoli bune, va fi determinativ.

Acest sfat se aplica chiar daca la moment nu aveti copii de virsta scolara. Motivul este ca atunci cind va hotariti sa vindeti, in topul cautarii cumpararii unei locuinte vor fi sectoarele cu scoli bune, iar distanta si accesul catre scoli va fi unul din factorii de top.

Apelati la ajutorul unui expert imobiliar.

Cu toate ca la moment, prin intermediul internetului, site-lor specializate, se ofera informatie la listele de proprietati, totusi este cel mai indicat sa apelati la ajutorul unui expert imobiliar.

Un expert imobiliar cu experienta va va oferi cele mai bune oferte la cele mai bune preturi. Coordonind si cu proprietarul va va obtine pretul minim, dorit de dvs.

Asigurati-va ca puteti obtine un credit pentru procurarea locuintei.

In cazul cind dispuneti de toti banii pentru a procura o locuinta este superb, dar in majoritatea cazurilor se alege obtiunea unui credit ipotecar, asigurindu-va ca istoricul dvs. de credit este cit mai curat.

Preventiv, cu citeva luni innainte de a procura locuinta, cercetati amanuntit ofertele creditare si  lichidati toate restantele, penalitatile de plata  (in cazul ca ele exista).

Atentie la selectarea creditului ipotecar.

Cind alegeti un credit ipotecar, alegindu-l pe cel de achitare a unei plati mai mare in schimbul unei rate de dobinda mai mici, obtineti dublu cistig – o rata mai mica a dobinzii lunare plus o valoare finala a creditului mult diminuata.

Obtineti pre-aprobarea creditului ipotecar.

Pre-aprobarea creditului ipotecar va va feri de careva suprize, situatii imprevizibile si timp pierdut.

Cercetind cu atentie ofertele creditare ipotecare, ve-ti gasi cea mai buna solutie. Ve-ti sti cu aproximatie suma ce o ve-ti putea obtine si va fi mult mai usor in stabilirea bugetului la procurarea noii locuinte.

Va dorim succes la selectarea noii locuinte!!!

 

Distribuie pe rețele sociale