Top 10 – Cei mai bogați magnați din imobiliare din lume:Dețin sute de proprietăți spectaculoase, decizia lor înclină balanța piaței  imobiliare, știu cum să construiascăaveri,lăsînd în urmă proiecte de anvergură. Topul celor mai bogați antreprenori din real este, potrivit analizeloor Forbes.

Картинки по запросу pan sutong

  1. Pan Sutong

Avere netă: 8,4 miliarde dolariLocul 153, între cei mai bogați oameni din lume.Vârstă: 52 aniReședință: Hong Kong

Născut în China, Pan Sutong a emigrat în SUA la vârsta de 16 ani, pentru a reveni în Hong Kong, opt ani mai târziu. Fără a beneficia de susținerea unei familii înstărite, Sutong a început să comercializeze produse electronice. În prezent, omul de afaceri deține grupul Goldin Financial Holdings, care desfășoară afaceri în real estate, finațe și domeniul viticol. Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare pe care le derulează în prezent compania sa este construirea unui nou sediu central propriu, în Kowloon Bay, din Hong Kong.

Картинки по запросу philip ng imobiliare

  1. Robert și Philip Ng

Avere netă: 9,6 miliarde dolari.Locul 131, între cei mai bogați oameni din lume. Vârstă: 63 ani și 56 ani. Reședință: Singapore.

Frații Ng au moștenit întreaga avere de la tatăl lor – circa 700 de hoteluri, malluri și ansambluri rezidențiale în Singapore și Hong Kong. Compania Far East Organization este cel mai mare dezvoltator imobiliar privat din Singapore – fiecare a șasea locuință din micul stat este construită de familia Ng. În timp ce Philip se ocupă de afacerile din Singapore, Robert le manageriază pe cele din Hong Kong, unde familia deține compania Tsim Sha Tsui Properties. În ultimul an, cei doi frați au început să investească și în diverse orașe din Australia, unde au cumpărat proprietăți în valoare de sute de milioane de dolari.

Картинки по запросу philip ng imobiliare

  1. Joseph Lau

Avere netă: 10,9 miliarde dolari.Locul 114, între cei mai bogați oameni din lume.Vârstă: 63 ani. Reședință: Hong Kong.

Joseph Lau deține 61% din acțiunile grupului de investiții și dezvoltări imobiliare Chinese Estates. În anul 2014, numele său a apărut pe primele pagini ale publicațiilor asiatice, din cauza unui scandal de dare de mită în Macao, în urma căruia a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Întrucât Hong Kong nu are un acord de extrădare cu Macao, miliardarul nu și-a ispășit pedeapsa. Dincolo de numeroși zgârie-nori spectaculoși și alte proprietăți imobiliare, Lau este cunoscut pentru gusturile sale extravagante – deține trei avioane particulare, numeroase obiecte de artă și o colecție spectaculoasă de diamante.

37492-7_gerald_cavendish_grosvenor.jpg

  1. Gerald Cavendish Grosvenor

Avere netă: 13,3 miliarde dolari. Locul 91, între cei mai bogați oameni din lume.Vârstă: 63 ani. Reședință: Chester, Regatul Unit.

Ducele de Westminster este cel mai bogat cetățean englez născut în Marea Britanie, având cel mai mare portofoliu imobiliar din Regat, numeroase proprietăți aflându-se în portofoliul familiei de secole (zeci de hectare în cele mai scumpe cartiere ale Londrei și mii de hectare în Anglia, Irlanda sau Scoția). Miliardarul este proprietarul Grupului Grosvenor, ce deține proprietăți imobiliare pe cinci continente și administrează bunuri imobiliare în valoare de 20 miliarde dolari.

37493-6_fratii_reuben.jpg

  1. David și Simon Reuben

Avere netă: 14,6 miliarde dolari. Locul 80, între cei mai bogați oameni din lume. Vârstă: 72 ani și 75 ani.Reședință: Londra, Regatul Unit.

Născuți în Bombay și crescuți în Londra, cei doi frați provin dintr-o familie înstărită irakiană, de religie mozaică. Aceștia au intrat în afaceri la începutul anilor ’70, sporind averea familiei în urma unor investiții imobiliare profitabile și a comerțului cu metale feroase. Frații Reuben dețin numeroase proprietăți în Londra (clădiri-simbol precum Millbank Tower, dar și zgârie-nori, clădiri rezidențiale și de birouri, spații comerciale sau hoteluri).

37494-5_cheng_yu_tung.jpg

  1. Cheng Yu-tung

Avere netă: 13,7 miliarde dolari. Locul 71, între cei mai bogați oameni din lume. Vârstă: 89 ani. Reședință: Hong Kong.

Cheng Yu-tung deține Chow Tai Fook Enterprises, conglomerat ce desfășoară afaceri în dezvoltări imobiliare, managementul hotelurilor și al cazinourilor, transport, bijuterii și telecomunicații. Compania sa operează cu precădere în Hong Kong și Macao, dar și în cele mai mari orașe ale Chinei. Numele Chow Tai Fook este cunoscut în special datorită comerțului cu bijuterii, în timp ce proiectele imobiliare aparțin companiei New World Development (parte a grupului).

37495-4_donald_bren.jpg

  1. Donald Bren

Avere netă: 15,2 miliarde dolari. Locul 64, între cei mai bogați oameni din lume. Vârstă: 83 ani.Reședință: Newport Beach, California, SUA.

Bren este cel mai bogat dezvoltator imobiliar al Americii, președintele și unicul acționar al gigantului imobiliar Irvine. Fondată în 1864, cea mai mare companie americană de construcții și dezvoltări imobiliare deține aproximativ 500 clădiri de birouri, peste 40 centre comerciale, circa 50.000 apartamente, trei hoteluri și câteva cluburi de golf, majoritatea fiind în sudul Californiei.

37496-3_fratii_kwok.jpg

  1. Thomas și Raymond Kwok

Avere netă: 16,3 miliarde dolari. Locul 58, între cei mai bogați oameni din lume. Vârstă: 64 ani și 63 ani.Reședință: Hong Kong.

Sun Hung Kai Properties (SHKP) a fost fondată de Kwok Tak-Seng împreună cu Lee Shau Kee, la începutul anilor ’60. Gigantul imobiliar a ridicat mulți dintre zgârie-norii Hong Kongului, în ultima jumătate de secol. La începutul anilor ’90, afacerea a fost moștenită de frații Kwok, fiind condusă în prezent doar de Raymond (Thomas a demisionat, la sfârșitul lui 2014, după ce a fost găsit vinovat de dare de mită).

37497-2_wang_jianlin.jpg

  1. Wang Jianlin

Avere netă: 24,2 miliarde dolari. Locul 29, între cei mai bogați oameni din lume. Vârstă: 60 ani.Reședință: Beijing, China.

Wang Jianlin este președintele și proprietarul celei mai mari companii de dezvoltare imobiliară din China – Dalian Wanda construiește, deține și administrează proprietăți comerciale, hoteluri de lux, complexuri turistice, precum și spații de birouri sau lanțuri de entertainment. În ultimul an, compania a început să se extindă agresiv și peste hotare (cu achiziții în Australia și Elveția), deoarece piața imobiliară a Chinei „a fost afectată de încetinirea economiei”.

37498-1_lee_shau_kee.jpg

  1. Lee Shau Kee

Avere netă: 25,9 miliarde dolari.Locul 27, între cei mai bogați oameni din lume. Vârstă: 87 ani.Reședință: Hong Kong.

Cel mai bogat proprietar din Hong Kong este supranumit și „Maestrul asiatic al acțiunilor” sau „Buffet al Hong Kong-ului”, datorită abilităților sale de a investi profitabil. Cu toate că nu are studii superioare, miliardarul chinez este unul dintre cei care și-au clădit singuri averea, fără a proveni dintr-o familie înstărită. Valoarea proprietăților deținute de Lee Shau Kee au urcat spectaculos în ultimul deceniu, averea acestuia mărindu-se cu peste 10 miliarde dolari.

 

Distribuie pe rețele sociale